Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Păzea! Toate mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate

© Sputnik / Родион ПРОКАImport automobile
Import automobile - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne a prezentat spre dezbateri publice proiectul regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în procesul de constatare a contravenţiilor.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Oamenii legii încep lupta cu șoferii care își parchează vehiculele neregulamentar. Ministerul Afacerilor Interne a prezentat spre dezbateri publice proiectul regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în procesul de constatare a contravenţiilor. 

Conform documentului, mijlocul de transport al cărui conducător a fost înlăturat de la conducere este ridicat şi, dacă nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor, este adus la staţia de parcare specială sau la subdiviziunea de poliţie cea mai apropiată de locul constatării contravenţiei.

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Societate
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

Mijlocul de transport poate fi adus la staţia de parcare specială sau pe teritoriul subdiviziunii de poliţie şi în cazul în care conducătorul auto a fost înlăturat de la conducere; staţionarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public; mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare.

Ridicarea mijloacelor de transport staţionate neregulamentar poate fi făcută şi pe sectoarele de drum public nesemnalizate prin indicatoare de interzicere, în cazul în care mijlocul de transport staţionat reduce câmpul de vizibilitate, limitează accesul la teritoriile adiacente drumului sau creează obstacole pentru circulaţia altor mijloace de transport sau a pietonilor.

În cadrul măsurilor de asigurare a ordinii și securității publice, pe itinerarul de deplasare, precum și la obiectivele vizitate de delegațiile aflate cu vizita oficială în Republica Moldova, agenţii constatatori sunt în drept de a dispune aplicarea măsurii procesuale de constrângere, reținerea mijlocului de transport prin ridicarea acestuia de pe itinerarul de deplasare și reamplasarea lui în cel mai apropiat loc de unde a fost efectuată ridicarea mijlocului de transport, fără a cauza impedimente pentru circulaţie, fapt despre care urmează a fi anunţat conducătorul auto. Aceeaşi acţiune urmează a fi dispusă în cazul în care un mijloc de transport creează impedimente pentru exercitarea atribuţiilor de serviciu a autovehiculelor cu regim prioritar de circulaţie.

Asigurarea executării procesului de ridicare, transportare, depozitare, precum şi restituire ulterioară a mijloacelor de transport ridicate se realizează de Î.S. „Servicii Pază a MAI” contra plată. Taxele pentru serviciile de ridicare/transportare a mijloacelor de transport şi de depozitare a acestora la parcările speciale sau la subdiviziunile de poliție încep de la 250 de lei și pot ajunge până la mii de lei, în funcție de câte ore este ținut vehiculul la parcarea specială.

Fluxul de știri
0