Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se întâmplă în Germania: Gestul ferm al premierului Bavariei

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Valorile creștine reprezintă un element indispensabil al identității germanilor aceasta este convingerea noului premier al landului Bavaria.

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. Premierul landului Bavaria, Markus Söder, a stabilit ca în toate edificiile de stat ale landului sud-german să fie amplasate cruci.

Söder a caracterizat acțiunea drept demonstrarea angajamentului clar față de identitatea bavareză și față de valorile creștine.

„Un angajament clar față de identitatea noastră bavareză și de valorile creștine. Astăzi am decis în Cabinet ca începând cu 1 iunie în fiecare instituție de stat să fie așezată o cruce. Imediat după întâlnire am așezat o cruce la intrarea în Cancelaria de stat", a scris pe contul său de Twitter premierul Markus Söder.

Potrivit basilica.ro, Bavaria este un stat majoritar creștin. În 2016, 50,5% din populația landului s-a descris ca fiind romano-catolică, iar 18% dintre cei chestionați s-au declarat protestanți.

Bavaria a impus deja obligativitatea amplasării Crucilor în școlile publice și în sălile de judecată. Noua regulă nu va fi însă aplicată clădirilor guvernamentale municipale și federale.

Fluxul de știri
0