Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde a dispărut circul moldovenesc? N-o să-ți vină să crezi unde evoluează artiștii

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Velinciuc
Dumitru Velinciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei mai cunoscuți artiști de circ din Republica Moldova, Dumitru Velenciuc, a făcut o serie de dezvăluiri incredibile despre soarta circarilor dar și a animanelor dresate.
Unde a dispărut circul moldovenesc? Rămâi șocat unde aceștea concertează

În lipsa unei arene dar și altor condiții elementare, circarii sunt nevoiți să închirieze sala de antrenament, iar animalele sunt ținute chiar în casa artistului. Singura trupă profesionistă din Moldova, formată din acrobați, dresori și jongleri, a fost desființată, iar cei mai buni artiști au rămas în Statele Unite, Japonia sau în țări europene.

"Am zece pisici pe care le țin la bucătărie. O parte din echipament îl păstrez în garaj. Am desființat trupa, dar trăiesc cu speranța că lucrurile se vor redresa, a declarat Dumitru Velenciuc", într-un interviu acordat studioului Radio Sputnik Moldova.

După obținerea independenței Republicii Moldova, Dumitru Velenciuc, a fost primul regizor al circului din capitală. Acesta susține că cea mai mare greșeală a fost că a contribuit la trecerea Arenei din Capitală la balanța ministerului Culturii.

"Regret că nu am depus efort ca Arena din Chișinău să fie la balanța autorităților locale, asta a dus la haos și degradare. Arena mare e distrusă, iar artiștii plătesc pentru antrenamente. Faptul că azi nu avem trupe profesioniste este cauzat de lipsa unei arene potrivite. Nu poți elabora un program complex, spectaculos la înălțime de 3-4 metri. Este o nebunie", a mai adăugat Dumitru Velenciuc.

Află mai multe detalii despre soarta circarilor moldoveni din interviul atașat.

Fluxul de știri
0