Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii vor putea merge la mare în Turcia cu buletinul de identitate

© Sputnik / Miroslav RotariBuletin de identitate
Buletin de identitate - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii moldoveni vor putea călători în Turcia nu doar în baza pașapoartelor, dar și în baza buletinelor de identitate.

CHIȘINĂU, 24 apr –Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova și ai Republicii Turcia vor putea călători dintr-o țară în alta în baza buletinului de identitate. Guvernul de la Chișinău a aprobat pe 28 februarie, iniţierea negocierilor asupra proiectului protocolului de modificare a Acordului dintre Executivele celor două state privind abolirea reciprocă a vizelor.

Italia - Sputnik Moldova
Moldovenii din Italia pot primi un ajutor lunar de 143 de euro. Vezi în ce condiții

Astfel, vor fi facilitate condiţiile de călătorie pentru cetăţenii din ambele țări, prin extinderea listei actelor cu care se acceptă intrarea pe teritoriul celor două state. Noile prevederi vor oferi dreptul de a intra pe teritoriul statelor pentru acelaşi termen de şedere ca şi în cazul călătoriilor în baza paşapoartelor. 

Totodată, persoanele care vor dori să călătorească pentru o perioadă mai mare de 90 de zile, precum și cele care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova sau al Turciei cu scopul de a munci sau a face studii, vor fi obligate să obţină o viză de intrare de lungă şedere. 

Străinii vor obține mai ușor vize pentru Republica Moldova>>>

Începând cu anul 2014, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, cetățenii ambelor țări sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celor două state pentru un termen de până la 90 de zile.

 

Fluxul de știri
0