Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Revoltător: Primăria din Paris a decis - fără mamă și tată în actele de stare civilă

© Fotolia / fotografiedkРодители с ребенком
Родители с ребенком - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Editorialiștii publicației Le Figaro se întreabă ce ar putea să urmeze după decizia primăriei din Paris de a înlocui în actele de stare civilă noțiunile de „mamă și tată” cu „părinte 1 și părinte 2”.

CHIȘINĂU, 24 apr — Sputnik, C.S. Consiliul Local din Paris a adoptat o decizie care prevede înlocuirea din actele oficiale de stare civilă a formulei tradiționale „tată" și „mamă" cu „părinte 1" și „părinte 2" și asta pentru a nu discrimina „familiile homoparentale", informează Activenews.ro.

Potrivit sursei, Parisul este primul oraș francez care adoptă acest tip de documente oficiale pentru a pune capăt „discriminării cuplurilor homosexuale, care reprezintă în prezent doar puțin peste 3 la sută din uniunile din Franța, potrivit INSEE", scrie „Le Parisien".

„După legea din 2013 privind căsătoria pentru toți, cuplurile de același sex care doresc să facă demersuri administrative legate de paternitate nu dispun de formulare adaptate situației lor, pentru că pe actele de stare civilă în care sunt menționați părinții, rubricile existente indică doar «tatăl» și «mama».

Ce ar putea să urmeze în condițiile unei societăți digitale

Vot în Parlamentul României - Sputnik Moldova
Societate
"În școlile copiilor noștri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT"

Acest lucru a provocat reacții negative în societatea franceză. Într-un articol publicat în ”Le Figaro”, psihanaliștii Monette Vacquin, Jean-Pierre Winter și Michel Gad Wolkowicz, subliniază care ar putea fi impactul unor asemenea decizii politice asupra instituției familiei.

”După părinte 1 și părinte 2, urmează numerotarea copiilor? Care este codul din rubrica rezervată în cazul unui părinte singur? Părinte 0?”, se întreabă psihanaliștii — ne vom minuna de turul de forță al ambivalenței infantile care reușește, printr-un simplu gest, să șteargă și tații, și mamele, să-i neutralizeze și să-i facă să reapară drept părinți numerotați, mult mai potrivit pentru societatea noastră digitalizată”.

Începând cu 1 septembrie, elevii vor studia asta din clasa I-a>>>

Editorialiștii din „Le Figaro" avertizează că este deja evident că ”societatea noastră e subminată de aceste întrebări și sunt mulți oameni care au un puternic sentiment de neliniște, fără a putea să spună asta".

În actele oficiale de stare civilă din Moldova sunt prezente rubricile ”Tată și Mamă”, iar instituția familiei este protejată de Constituție. La articolul 48 este scris că ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Fluxul de știri
0