Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Află detalii despre regulile de admitere și ofertele de studii de la ULIM

Abonare
Universitatea Liberă Internațională din Moldova este recunoscută atât în țară, cât și peste hotarele ei, răspunde tuturor necesităților studenților, oferă studii de calitate și se mândrește cu peste zece mii de absolvenți de succes, susține prorectorul ULIM Carolina Galben.

Carolina Galben precizează că "misiunea și obiectivele ULIM sunt realizate cu ajutorul instrumentelor operaționale care au ca prioritate formarea calitativă a specialiştilor cu studii superioare pentru economia naţională şi competitivi pe piaţa internaţională a muncii. Este important ca absolvenții să fie asigurați cu locuri de muncă, universitatea urmărește acest obiectiv și a încheiat contracte de colaborare cu instituțiile de stat și cele private, care, la rândul lor, selectează cei mai buni studenți  și îi angajează în câmpul muncii. Acest fapt încurajează ceilalți discipoli să-și consolideze eforturile și să învețe".

Potrivit statisticilor, tot mai mulți elevi buni, după absolvirea liceului, aleg să-şi continue studiile în universităţile de peste hotarele ţării, iar alții ajung să învețe în străinătate în baza contractelor bilaterale, încheiate între universități.

"Aceasta este realitatea Republicii Moldova în condițiile în care părinții copiilor pleacă peste hotare și își doresc o reintegrare a familiei. Iar noi fiind o universitate internațională încurajăm acești studenți și le oferim servicii de suport pentru mobilitatea academică, oportunitatea să studieze un an peste hotare, apoi să revină acasă și să contribuie la prosperarea și dezvoltarea țării", menționează prorectorul ULIM.

O instituție de învățământ este valoroasă prin cadrele didactice de care dispune. În acest sens, potrivit Carolinei Galben, mulți profesori de la ULIM vin din rândurile foștilor studenți. O atenție deosebită este acordată angajării cadrelor profesionale merituoase în activitatea de predare-învăţare şi de cercetare ştiinţifică, care trec printr-un concurs riguros și o comisie specială care se ocupă de acest proces.

Mai multe detalii aflați din interviul de mai sus, realizat în cadrul proiectului "Sputnik.Cunoștințe".

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova, în colaborare cu organizații și medii de informare din domeniul educației și științei, a lansat recent noul proiect instructiv-informativ multimedia Sputnik.Cunoștințe. În cadrul acestui proiect ne propunem să contribuim în direcția creșterii prestigiului instituțiilor de învățământ din țară, să informăm tinerii despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă universitățile din Republica Moldova.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0