Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie revoluționară. Mașinile cu numere transnistrene, admise în traficul mondial

© Sputnik / Мирослав Ротарьремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini
ремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini - Sputnik Moldova
Abonare
Mașinile din regiunea transnistreană vor primi plăcuțe neutre, iar fermierii vor avea acces la terenurile agricole.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Posesorii de mașini din regiunea transnistreană vor primi plăcuțe neutre și vor fi admiși în traficul internațional, începând cu 1 septembrie 2018, potrivit unei decizii semnate marți, 24 aprilie, de către reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului. 

Mijloacele de transport vor avea plăcuțe auto neutre, cu numere de înmatriculare format din trei litere și trei cifre, și un pașaport tehnic conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională. Decizia vizează doar persoanele fizice.

Франко Фраттини в Тирасполе - Sputnik Moldova
Politică
Frattini, despre misiunea de menținere a păcii în regiunea transnistreană

Reînregistrarea autovehiculelor transnistrene se va face la cerere, în două oficii din orașele Tiraspol și Râbnița, care vor fi create cu asistența Misiunii OSCE în Republica Moldova. Un autovehicul nu va putea avea în același timp un număr neutru și un număr transnistrean. Locuitorii din stânga Nistrului care vor decide să-și păstreze numărul transnistrean vor putea călători cu mijloacele de transport respective doar pe teritoriul Republicii Moldova. 

De asemenea, a fost restabilit accesul agricultorilor din raionul Dubăsari la terenurile care le aparțin, situate după traseul Tiraspol-Râbniţa. 

Accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole a fost obținut pe un termen de 20 de ani, cu eliberarea, în perioada imediat următoare, a certificatelor necesare pentru lucrarea terenurilor și începerea utilizării acestora din 1 august 2018. 

Din anul 2014, proprietarii nu au mai avut acces la terenurile lor, iar până atunci dreptul de utilizare era stabilit anual.

Fluxul de știri
0