Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

"Achitarea salariului în plic este practicată în fotbalul moldovenesc"

© Photo : Facebook / Radu RebejaRadu Rebeja
Radu Rebeja - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, responsabil de domeniul tineretului și sportului, Radu Rebeja, a lăsat să se înțeleagă că echipele de fotbal ar trebui să pună capăt cât mai repede practicii ilegale de remunerare a fotbaliștilor.
Salariul în plic este practicat în fotbalul moldovenesc

 

Perchezițiile efectuate la clubul Dacia ar putea demonstra că în fotbalul moldovenesc salariu este achitat în plic.

"Am jucat în Rusia și pot să vă spun că acolo președinții de cluburi au fugit rapid de dubla contabilitate și de achitarea salariilor în plic. În Republica Moldova există acest fenomen, dar treptat — treptat este în scădere. Ar fi bine să scăpăm definitiv de această practică", a declarat Radu Rebeja în exclusivitate pentru studioul Radio Sputnik Moldova.

În plus, oficialul nu este convins că fotbalul moldovenesc a scăpat de partidele trucate.

Reamintim că în decembrie 2014 Ministerul Afacerilor de Interne a semnat un acord de colaborare cu Europol care prevedea acordarea unei atenții sporită în lupta cu crima organizată în sport. În urma unei anchete de amploare Europol a depistat peste 300 de meciuri dubioase desfășurate în întreaga lume, printre care și unele partide jucate în Republica Moldova.

În 2015 campionatul intern a fost bulversat de mai multe scandaluri de proporții legate de partide trucate. Președintele clubului de fotbal „Dacia", Ruslan Kmit, directorul sportiv al Clubului, Mugajir Polonkoev, precum şi antrenorul echipei „Dinamo-Auto", Igor Negrescu, şi un jucător al acestei echipe au fost reținuți de Centrul Național de Anticorupție (CNA). Ei au fost încătușați chiar pe stadion, după controversatul meci jucat în satul Speia de către echipele „Dacia" şi „Dinamo-Auto". Potrivit CNA, în spatele multor meciuri trucate se află un sindicat criminal cu centrul în Singapore.

În același an au fost reţinuți doi cetăţeni din Singapore, care au încercat să-l mituiască pe fostul vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale de Fotbal, Ion Testemiţanu, cu 50 de mii de dolari pentru a influența rezultatul meciului dintre selecționatele de tineret ale Moldovei și Belgiei.

"Mi-aș dori dori foarte mult ca Republica Moldova să nu aibă meciuri trucate. Personal cred că încă nu am scăpat definitiv de acest fenomen", a adăugat Radu Rebeja.

Fluxul de știri
0