Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Consensul privind terenurile agricole, nu înseamnă rezolvarea conflictului transnistrean

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
După patru ani de incertitudine, în care proprietarii terenurilor agricole din stânga Nistrului nu aveau acces la propriile pământuri, aceștia au primit vestea cea mare.
Consensul privind terenurile agricole, nu înseamnă rezolvarea conflictului transnistrean

Astfel, a fost obținut în premieră accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole pentru un termen de 20 de ani, începând cu 1 august 2018 și eliberarea certificatelor în perioada imediat următoare.

Rezultatele acțiunilor Guvernului au fost anunțate în cadrul întrevederii dintre reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare și administrațiile publice locale din localitățile Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pârâta, precum și agenții economici din raionul Dubăsari.

Contactat de studioul de radio Sputnik Moldova, expertul în relații internaționale Victor Juc a menționat că deși problema agricultorilor care au terenuri în Dubăsari a fost rezolvată, nu există voință politică pentru a avansa în soluționarea conflictului transnistrean.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0