Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rușii au dezvotlat o armă și o “cupolă invizibilă” împotriva dronelor

© Sputnik / Виталий Тимкив / Trecere la banca de fotografiiUn militar rus în timpul unor exerciții militare
Un militar rus în timpul unor exerciții militare - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Concertul rus “Avtomatika” a elaborat trei arme radioelectronice moderne capabile să neutralizeze și să distrugă orice tip de drone.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Concernul "Avtomatika" (care face parte din compania de stat „Rosteh") a elaborat pentru structurile de forță rusești trei noi tipuri de arme radioelectronice destinate neutralizării dronelor: unul portabil — „Pishal", staționar — "Taran" și unul mobil — „Sapsan", au comunicat agenției RIA Novosti reprezentanții concernului.

"Efectul acțiunii radiației este întotdeauna același — dronele, cu alte cuvinte, sunt „scoase din minți". Dacă e vorba de un quadcopter, acesta se blochează, este purtat de vânt și se prăbușește. Avionul fără pilot este forțat să coboare până se ciocnește de pământ", a explicat principalul inginer al proiectului "Avtomatika", Serghei Șireaev.

Reprezentanții concernului au explicat că astfel de sisteme multifuncționale sunt capabile să identifice, să urmărească și să lichideze dronele acționând asupra canalelor radio de dirijare, navigare și resetare a datelor.

Caracteristicile armelor

"Sapsan" este cel mai performant dintre cele trei sisteme. Acesta este destinat combaterii dronelor de orice tip. Sistemul identifică drona din radiații infraroșii și vizibile, radiotehnice și radar, la o distanță de peste 100 de kilometri, le urmărește și emite un flux de interferențe radiomagnetice. În cazul în care drona reprezintă un pericol sporit și trebuie să fie nimicită imediat, atunci datele țintei sunt transmise sistemelor de apărare antiaeriană.

Capitol Washington sunset - Sputnik Moldova
Politică
Ambasadorul Rusiei în SUA se va întâlni cu subsecretarul de stat pentru Afaceri Politice

Sistemul "Taran" este eficient în timpul unor atacuri masive simultane cu drone din mai multe direcții. După ce le identifică, sistemul creează în jurul obiectului apărat o cupolă invizibilă cu o rază de 900 de metri, care este de nepătruns pentru drone. În pofida utilizării împotriva dronelor a unei bande de frecvență înaltă, radiația este inofensivă pentru oameni, iar sub cupolă funcționează conexiunea mobilă, au explicat reprezentanții concernului.

Pishal" reprezintă o armă de trei kilograme și este destinată neutralizării unor ținte singulare sau unor drone în mișcare. Acumulatorul armei este suficient pentru o oră de activitate neîntreruptă.

Concernul „Avtomatika" planifică să finalizeze toate testările și să confirme toți parametrii tehnici ale celor trei sisteme în următoarele trei luni. De la sfârșitul acestui an, armele ar urma să fie produse în serie.

Moscova dispune de suficiente dovezi că atacul chimic din Douma a fost o înscenare>>>

Potrivit "Avtomatika", potențialii cumpărători ai noilor sisteme, pe lângă structurile de forță, ar putea fi și întreprinderilor din complexul industrial-militar, energetică și industrie nucleară. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru apărarea stadioanelor, spații publice aglomerate și obiectelor de o importanță sporită. De asemene, de achiziționarea noilor arme anti-drone sunt interesați și clienți din alte state.

Fluxul de știri
0