Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul le-a pus gând rău: Ce vor păţi în Moldova clienții prostituatelor

© AFP 2022 / REMY GABALDAProstituate
Prostituate - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cei care vor dori să-și satisfacă plăcerile sexuale contra plată, inclusiv prin intermediul videochat-ului sau telefon, vor fi urmăriți și pedepsiți de Poliţie.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Guvernul a elaborat un proiect de lege care prevede operarea mai multor modificări la Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Bere, imagine simbol - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul a decis: Cine nu va mai putea să bea bere în Moldova

Astfel, dacă proiectul va fi votat de Parlament, vor fi înăsprite sancțiunile pentru cei care vor practica prostituția, inclusiv prin intermediul tehnologiilor informaţionale sau comunicaţiilor electronice, adică a videochat-ului și sexului la telefon.

”Practicarea prostituţiei, adică satisfacerea dorinţei sexuale a unei persoane prin orice metodă şi/sau mijloace, contra plată, inclusiv prin intermediul tehnologiilor informaţionale sau comunicaţiilor electronice se sancţionează cu amendă de la 36 la 48 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore”, este scris în proiectul de lege.

De asemenea, clienții prostituatelor ar putea fi amendați de la 24 la de 36 unități convenționale (1200-1800 de lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore.

Deputații securizează spațiul mediatic din Moldova>>>

”Beneficierea de serviciile indicate la alin. (1) în schimbul oferirii sau promisiunii de a oferi recompensă persoanei care prestează asemenea servicii se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale", prevede proiectul propus de Guvern.

Fluxul de știri
0