Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grăbiți-vă: Au rămas zile numărate în care mai puteți face asta

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе остановка
Люди в городе остановка - Sputnik Moldova
Abonare
Contribuabilii mai au la dispoziție aproximativ o săptămână pentru a depune la fisc declarația privind impozitul pe venit pentru 2017.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat amintește că termenul de depunere a declarației privind impozitul pe venit și de achitare a obligațiilor suplimentare aferente venitului obținut, din anul precedent, a fost extins până la data de 2 mai, ținând cont că data de 30 aprilie este zi de odihnă.

Astfel, persoanele fizice cetățeni și cetățeni străini sau apatrizi care au obținut statutul de rezident al Republicii Moldova (se află pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 183 de zile), se pot achita de respectiva obligațiune în timp de aproape o săptămână.

Pentru a facilita depunerea declarațiilor și a se conforma posibilităților contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat a stabilit orarul orelor de muncă după cum urmează:

Oameni - Sputnik Moldova
Societate
Declarația pe venit. Ce trebuie să știm când mergem la fisc

— 27 aprilie 2018 — de la 08:00 până la 19:00;

— 28 aprilie 2018 — de la 8:00 până la 15:00;

— 30 aprilie 2018 — de la 8:00 până la 15:00;

— 2 mai 2018 — de la 08:00 până la 19:00.

Totodată, SFS reamintește că le oferă persoanelor fizice cetățeni posibilitatea depunerii declarației precompletate, care se bazează pe datele din sistemul informațional al Fiscului cu referire la veniturile obținute și impozitul pe venit reținut. Declarația precompletată poate fi obținută la orice subdiviziune a Serviciului fiscal, la prezentarea buletinului de identitate.

De asemenea, persoanele fizice pot prezenta declarațiile la direcțiile deservire fiscală atât pe suport de hârtie, cât și în formă electronică.

Fluxul de știri
0