Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autobuzele vechi din Capitală vor deveni istorie: Ce surprize ne așteaptă

© Sputnik / Miroslav RotariАвтобус
Автобус - Sputnik Moldova
Abonare
Un autobuz electric din Belarus va fi testat pe străzile Capitalei în luna mai

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Un autobuz electric din Belarus va putea fi observat luna viitoare, prin Capitală. Acesta va fi testat timp de o lună pe străzile orașului. Anunțul a fost făcut de primarul general interimar al Chișinăului, Silvia Radu.

Un autobuz școlar s-a izbit de un perete în Eberbach, vestul Germaniei - Sputnik Moldova
Accidente
(FOTO) Grav accident rutier cu implicarea unui autobuz școlar - zeci de răniți

Potrivit ei, după perioada de testare a vehiculului, autoritățile municipale vor decide dacă vor cumpăra astfel de autobuze din Belarus. Dacă acest lucru se va întâmpla, mijloacele de transport vor fi asamblate în țara noastră.

"Dacă acest test va fi cu succes vom purcede la acțiunile următoare de a asambla astfel de autobuze la noi, respectând termenii legali. Noi ținem legătura cu reprezentanții din Belarus", a declarat Silvia Radu în ședința primăriei de astăzi.

Potrivit șeful interimar al Direcției Transport, Vitalie Butucel, autobuzul va fi testat pe străzile: Calea Ieșilor; bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt; bulevardul Negruzzi.

„Mijlocul de transport are o capacitate de 100 de persoane. Acesta urmează să fie reîncărcat după fiecare cursă. Autobuzul poate parcurge o distanță de până la 30 de km doar în baza acumulatorului", a declarat Vitalie Butucel în cadrul ședinței Primăriei de astăzi.

În același timp, în următoarele zile vor ajunge la Chișinău și cele două autobuze donate de reprezentanții primăriei de la București. Autobuzele vor fi puse pe o linie care trece pe lângă mai multe obiective ce reprezintă atracții turistice ale Capitalei.

Fluxul de știri
0