Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A omorât un copil, dar nu va sta niciun an după gratii

© SputnikAccident
Accident - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul consilier local din Corjeuți care a lovit mortal cu mașina un copil a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Fostul consilier local din Corjeuţi care a lovit mortal cu maşina un copil de șapte ani a scăpat de închisoare. Acesta a fost condamnat la 3 ani si 2 luni de închisoare cu suspendare.

Accident - Sputnik Moldova
Accidente
Groaznic! Accident mortal în Orhei - pieton călcat de trei automobile

El a fost eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentinţa a fost dictată de Judecătoria Edineţ cu sediul la Briceni.

Procurorii consideră prea blând verdictul pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate" şi „părăsirea locului accidentului rutier".

Din aceste considerente, procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Bălţi. Aceștia consideră decizia primei instanțe ilegală şi insistă ca individul să stea după gratii.

Tragedia a avut loc în data de 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Fostul consilier conducea mașina în stare de ebrietate, a virat pe acostament, spulberând un copil de șapte ani care mergea cu mama sa.

Impactul a fost atât de puternic încât minorul a decedat pe loc. Inculpatul şi-a continuat drumul, s-a dus acasă și s-a culcat. În scurt timp acesta a fost reţinut și plasat în arest preventiv.

Incredibil: Este cea mai sigură mașină din lume, singura în care nu a murit nicio persoană>>>

Rezultatele testului de alcolemie a arătat că în momentul accidentului inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge de — 2,40 g/l.

Fluxul de știri
0