Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce uniforma școlară ar trebui să fie obligatorie în fiecare școală sau liceu

© Photo : TimpulEleonora Goncear
Eleonora Goncear - Sputnik Moldova
Abonare
În unele licee din țară elevii poartă uniforma școlară. Acest subiect provoacă dispute în rândul elevilor și profesorilor. Cu toate acestea, în multe cazuri uniforma este agreată de elevi și purtată la alegere sau în mod obligatoriu.
De ce uniforma școlară ar trebui să fie obligatorie în fiecare școală sau liceu

În ultimii patru ani, la Liceul Teoretic "Iulia Hașdeu", uniforma școlară este purtată de către elevii din treapta primară și gimnazială. Directoarea liceului, Eleonora Goncear, susține că uniforma școlară este un element pozitiv care îi disciplinează pe elevii.

"Introducerea uniformei școlare îi scapă pe părinți de cheltuieli suplementare, mai ales că această uniformă poate fi purtată mai mulți ani. Uniforma școlară este și o carte de vizită pentru o instituție de învățământ sau alta", spune Eleonora Goncear.

Amintim că, pe 18 aprilie 2018, a demarat un proces de consultări publice cu elevii, părinții și cadrele didactice cu privire la oportunitatea instituirii obligativității uniformei școlare în instituțiile de învățământ din țară.

Fluxul de știri
0