Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când serviciile companiilor de taxi din Chișinău vor fi de nivel european

Abonare
În Republica Moldova sunt 121 de operatori de taxi, care dețin în total 3500 de mașini.

Călătoria cu taxiul a devenit o adevărată provocare pentru locuitorii Capitalei. În orele de vârf trebuie să te înarmezi cu nervi de fier până ca dispeceratele să-ți găsească o mașină. Și asta în timp ce automobilele mai multor firme de taxi staționează pe marginea drumului în așteptarea „peștișorului de aur".

Cât vom mai tolera serviciile de proastă calitate ale companiilor de taxi din Chișinău, dar și comportamentul mai puțin amabil al taximetriștilor? Când vom primi bon de casă pentru banii achitați? De ce trebuie să achităm suplimentar pentru serviciile „confort" și cât de legale sunt aplicațiile mobile? Răspuns la aceste întrebări am primit de la Veaceslav Balateanco, sef adjunct al Direcției control transport rutier și autogări din cadrul Agenției Naționale Transport Auto; Andrian Bunduc, șef Direcție control metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței; Sergiu Ungureanu, activist civic și Nicoleta Nemerenco, șef de direcție din cadrul Serviciului Fiscal de Stat.

Fluxul de știri
0