Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Diamantele de proveniență extraterestră: La ce servesc ele

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDiamante
Diamante - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de cercetători din Franța, Germania și Elveția și-a făcut publice concluziile la care a ajuns în urma studierii fragmentelor unui corp ceresc dezagregat în atmosfera Terrei.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Oamenii de știință au găsit explicație faptului că în cele circa 50 de corpuscule, găsite în deșertul african Namib după căderea asteroidului TC3, erau prezente numeroase diamante.

Unele incluziuni prezente în componența cristalelor s-au putut forma ”doar la presiuni extreme, de circa 20 de gigapascali, care pot fi înregistrate în scoarța unui corp ceresc de proporții, nicidecum în interiorul unui meteorit pe durata scurtei perioade de invazie a acestuia în atmosfera Pământului”, declară cercetătorii în publicația din revișta Nature Communications.

În sistemul solar a fost descoperită o planetă dispărută>>>

Conform lor, ”mama” diamantelor ar fi fost o protoplanetă de talia Mercurului sau a lui Marte care, în urma unui impact catastrofal, s-a pomenit spulberată cu 4,5 miliarde (!) de ani în urmă.

Vă dați seama, din patria lor pietrele nestemate au parcurs ”o cale atât de lungă” că un inimaginabil timp le-a ”trebuit la noi ca să ajungă”.

© Pixabay / TBITAsteroizi
Asteroizi  - Sputnik Moldova
Asteroizi

Comunicatul nu precizează dacă diamantele extraterestre, de rând cu importanța științifică, au o valoare și pentru giuvaiergiii care fațetează cristalele brute transformându-le în obiecte de artă și… marfă de lux.

Fluxul de știri
0