Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au făcut averi obligând minore să se prostitueze - grup criminal în Capitală

CC0 / Pixabay / Pexels / Violență
Violență - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală anunță că un grup criminal organizat, care trafica copii în scopul exploatării sexuale și îi obliga să întrețină relații sexuale cu clienții, a fost deferit Justiției.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Șase membri ai unui grup criminal organizat vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de copii şi trafic de fiinţe umane, infracţiuni care au fost săvârşite în scop de exploatare sexuală, anunță Secția Relații Publice a Procuraturii Generale.

Labor - Sputnik Moldova
Societate
Ce făcea în Capitală un grup criminal din care făceau parte moldoveni și sirieni - Video

Potrivit comunicatului de presă al acestei instituții, Procuratura municipiului Chişinău a terminat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor şase inculpaţi.

Potrivit probatoriului acumulat, inculpaţii, printre care patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, au creat un grup stabil. Acesta acționa după un plan bine determinat, cu desemnarea rolurilor. Cei șase au comis o serie de infracţiuni, obţinând venit din activitate criminală.

Și anume, în intervalul 9 — 25 ianuarie curent, inculpaţii au recrutat patru fete, dintre care 3 erau minore, pe care le-au adăpostit în câteva apartamente din Chişinău, iar ulterior le-au transportau în diferite locuri din Capitală, unde acestea erau obligate să presteze servicii sexuale mai multor bărbaţi. După care inculpații le lua fetelor banii obţinuți din prostituţie, aplicînd în privinţa acestora forţa fizică.

Te iau fiorii: Brigada Fulger, împotriva celei mai violente grupări criminale din Capitală>>>

Din momentul reţinerii şi până în prezent, cinci dintre inculpaţi continuă să se afle în arest preventiv, cel de-al şaselea membru al grupului criminal fiind recent plasat în arest la domiciliu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, toţi şase riscă până la 20 de ani de detenţie şi vor fi obligaţi să recupereze cheltuielile judiciare în sumă de 19 740 de lei.

Fluxul de știri
0