Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit dur? Bruxellesul nu agreează ultimele inițiative ale Londrei

© REUTERS / Neil HallBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Blocul comunitar nu a acceptat propunerile Marii Britanii privind măsurile care, după Brexit, ar exclude instituirea unui control riguros la granița cu Irlanda.

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. La ultima întălnire dintre negociatori poziția guvernului May a fost supusă criticii, comunică  Daily Telegraph cu referire la surse diplomatice din cadrul UE.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit, schimbare de macaz: UE refuză un acord dacă Londra nu acceptă condițiile

Potrivit interlocutorului, ”Au fost prezentate obiecții detaliate ale experților. A devenit clar că niciuna dintre opțiunile Britaniei în vederea unei uniuni vamale nu va avea efect”.

În martie Londra a confirmat că renunță la instituirea, după Brexit, a unei granițe clasice între Republica Irlanda și Irlanda de Nord.

Totodată, guvernului May a confirmat că va asigura în raport cu UE un regim vamal care să nu afecteze comerțul.

Brexit, o nouă analiză: Cum vor fi afectate nivelul de trai, salariile și prețurile>>>

Marea Britanie urmează să părăsească blocul comunitar în martie 2019. Negocerile privind Brexit, după atingerea unui consens principial, au intrat în faza a doua în care urmeză să fie puse la punct toate aspectele în vederea definitivării unui acord.

Fluxul de știri
0