Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin este gata pentru o întrevedere cu Trump

© REUTERS / Steffen Kugle / Courtesy of BundesregierungVladimir Putin și Donald Trump
Vladimir Putin și Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin este gata pentru o întâlnire cu liderul american Donald Trump, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este gata pentru o întrevedere cu liderul american Donald Trump, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-un interviu oferit jurnalistului Dmitri Kiselev, directorul general al AIP „Rossia Segodnia".

Vladimir Putin și Angela Merkel - Sputnik Moldova
Merkel a anunțat că se va întâlni în curând cu Putin

În cadrul unei conversații telefonice, Putin și Trump au convenit asupra organizării unei întrevederi, iar Casa Albă a declarat că această întâlnire ar putea avea loc la Washington.

Fiind întrebat dacă procesul de pregătire a întâlnirii celor doi lideri a fost „suspendat", Lavrov a menționat că lucrurile au fost spuse deja, având în vedere confirmarea publică a acestor intenții din partea lui Trump. "Președintele Putin este gata pentru această întrevedere", a adăugat el.

Ministrul Afacerilor Externe a menționat că pregătirile pentru întrevederea propriu-zisă nu au început deocamdată.

"Însă dacă va apărea ceva nou, vă vom anunța neapărat. Voi atrage atenția că Donald Trump, deja după discuția telefonică, a spus de câteva ori, pe Twitter și în unele discursuri, că problemele trebuie soluționate împreună cu Rusia, că am vrea să avem relații bune cu Rusia, că acest lucru este mai bun decât lipsa unor relații normale și doar un naiv poate să creadă altfel. Am auzit toate aceste lucru", a adăugat Lavrov.

Fluxul de știri
0