Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exclusiv: Cum comentează un expert cauzele incendiilor din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariГорит здание Института биологии
Горит здание Института биологии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Expertul în energetică și activistul civic Sergiu Ungureanu a comentat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova din ce cauză se întâmplă astfel de incendii și cine sunt responsabili.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik, C.S. Două incendii devastatoare au avut loc astăzi în Capitală. În primul caz este vorba de cel care a izbucnit la Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie din strada Academiei, cartierul Telecentru, iar altul chiar în inima orașului, pe strada Ismail.

Activistul civic Sergiu Ungureanu a explicat pentru Sputnik Moldova din ce cauză, în opinia sa, au loc asemenea incendii și cine sunt responsabili de producerea lor.

”Asemenea lucruri se întâmplă în special din cauza corupției și a iresponsabilității factorilor de decizie care aprobă darea în folosință a clădirilor fără a-și lua munca în serios. Din păcate, acest lucru pune în pericol și viața cetățenilor simpli. Situația de astăzi demonstrează încă odată incompetența factorilor de decizie și starea sistemului de protecție antiincendiară”, a declarat expertul în energetică și activistul civic Sergiu Ungureanu.

Vineri, un incendiu a izbucnit la Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie din strada Academiei, cartierul Telecentru, acesta fiind deja localizat de către pompieri. Din informațiile făcute publice de către autorități, până în acest moment nu sunt înregistrate victime. Toți angajații au fost evacuați la timp, însă acoperișul clădirii a ars în totalitate.

Un alt incendiu de proporții a izbucnit pe strada Izmail din Capitală. Este vorba de o clădire privată. La fața locului a intervenit o mașină de pompieri. Nu se cunoaște dacă în interiorul clădirii sunt persoane și nici dacă există victime.

Oamenii care au trecut prin apropiere au sunat la 112, însă mașina pompierilor a venit cu întârziere întrucât o bună parte din mașinile pompierilor sunt antrenate în stingerea incendiului de pe strada Academiei.

Fluxul de știri
0