Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vântul puternic a lăsat mai multe localități din Moldova fără curent electric

© Sputnik / Miroslav Rotarivânt
vânt - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza vântului care a bătut în rafale, câteva localități au rămas fără energie electrică.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Vântul puternic a lăsat fără curent electric câteva localități din raioanele de centru ale Republicii Moldova, a comunicat Vasile Gribincea, responsabil pentru relația cu presă în cadrul companiei RED Union Fenosa.

Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Ne așteaptă o vară cu fenomene extreme

Acesta a menționat că au rămas fără energie electrică mai mulți locuitori din raioanele Nisporeni, Ialoveni, Ștefan Vodă, Strășeni și Cimișlia.

„Deconectările au fost semnalate de cetățeni ieri, în a doua jumătate a zilei, când vântul s-a intensificat. Peste 30 de grupuri mobile au plecat la fața locului și, până în seară, au înlăturat toate deficiențele. În total, au fost înregistrate 17 cazuri de fire electrice rupte din cauza furtunii. Lucrările de restabilire a livrării energiei electrice continuă și astăzi", a precizat Gribincea.

Reprezentantul companiei a atenționat cetățenii să respecte regulile de securitate, subliniind că firele electrice doborâte la pământ trebuie ocolite, iar toate aceste cazuri trebuie semnalate la numărul de telefon 022-43-11-11.

Fluxul de știri
0