Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Taximetristul ți-a cerut un preț exagerat pentru călătorie? Ce trebuie să faci

© Sputnik / Miroslav RotariANDRIAN BUNDUC
ANDRIAN BUNDUC - Sputnik Moldova
Abonare
Călătorii trebuie să-și cunoască drepturile atunci când urcă într-un taxi, spun reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței
Taximetristul ți-a cerut un preț exagerat pentru călătorie? Ce trebuie să faci

Atât timp cât nu vom cere bon de casă pentru călătoria cu taxiul, lucrurile în domeniul dat nu se vor schimba. Declarația aparține șefului Direcție Control Metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Andrian Bunduc, și a fost făcută în studioul radio Sputnik Moldova. 

Reprezentantul Agenției spune că pe piața din Republica Moldova sunt mulți operatori de taxi care oferă servicii de calitate. Mai mult, mașinile acestora sunt echipate cu aparate de casă, așa cum prevede legea, doar că oamenii nu prea obișnuiesc să ceară bonul de casă. 

„Sunt companii pe piața care lucrează legal și nu au încălcări. Viitorul este în mâinile noastre. Atunci când noi ne vom cunoaște drepturile și vom ruga șoferul să pornească acel calculator de distanță vom ajunge să înregistrăm progrese la capitolul dat, fiindcă prețul la o călătorie nu-l stabilește operatorul de taxi, ci calculatorul de distanță", a declarat Andrian Bunduc.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței îi îndeamnă pe toți clienții să depună plângeri în cazul în care taximetriștii manifestă un comportament neadecvat sau cer un preț exagerat pentru călătoria făcută.

De menționat este că în Republica Moldova sunt 121 de operatori de taxi, care dețin în total 3500 de mașini.

Fluxul de știri
0