Echipamentul laboratorului chimic din Duma - produs în Occident

© capture d'écran: YouTube/RT/SputnikL’équipement du laboratoire découvert par les militaires russes dans la ville syrienne de Douma
L’équipement du laboratoire découvert par les militaires russes dans la ville syrienne de Douma - Sputnik Moldova
Abonare
Echipamentul laboratorului descoperit de Armata rusă în orașul sirian Duma ar fi fabricat în Occident, potrivit fostului membru al Comisiei ONU pentru Dezarmare, Igor Nikulin.

BUCUREŞTI, 19 apr — Sputnik, Doina Crainic. Fostul comisar ONU pentru dezarmare Igor Nikulin a declarat pentru Sputnik că echipamentul laboratorului de fabricare a armelor chimice deținut de radicali, descoperit în orașul sirian Duma de către militarii ruși, pare a fi produs în Occident.

„Echipamentul laboratorului prezentat pe video este de producție occidentală. Se pare că provine din Regatul Unit sau Germania. Acest echipament include şi reactorul chimic care apare în video", a declarat Igor Nikulin.

Acesta a adăugat că, judecând după film, laboratorul a fost adaptat pentru a produce anumiți agenți chimici.

Experții ruși au descoperit în Duma un laborator pentru producția de arme chimice aparținând radicalilor și conţinând elemente de iperită și o sticlă de clor.

În noaptea de 13 spre 14 aprilie, Statele Unite, Regatul Unit și Franța au atacat puncte ale infrastructurii militare din Siria. Țările occidentale susțin că un atac chimic a avut loc pe 7 aprilie în orașul Duma, lângă capitala siriană. Rusia a negat relatările privind o bombă cu clor, despre care se presupune că ar fi fost lansată de forțele guvernului sirian. Armata rusă a descris imaginile cu victimele așa-zisului atac chimic, publicate de Căștile Albe pe rețelele de socializare, ca fiind false.

Damascul a calificat acuzațiile la adresa Armatei siriene, legate de armele chimice, ca fiind neconvingătoare. Partea siriană a subliniat în repetate rânduri că întregul său arsenal chimic a fost înlăturat din țară în 2014 sub controlul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

Fluxul de știri
0