Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A demarat Festivalul Internațional de Film de la Moscova: Nume de referință în juriu

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaПодготовка к ММКФ
Подготовка к ММКФ - Sputnik Moldova
Abonare
De regulă, Festivalul Internațional de Film de la Moscova are loc vara, însă în acest evenimentul se va desfășura mai devreme, din cauza Campionatului Mondial de Fotbal.

CHIȘINĂU, 19 apr — Sputnik. Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Moscova este una jubiliară, a 40-a la număr. Ca „longevitate", acesta este depășit doar de Festivalul de Film de la Veneția.

De regulă, Festivalul Internațional de Film de la Moscova se desfășoară vara, însă în acest an demarează pe 19 aprilie, din cauza Campionatului Mondial de Fotbal care va avea loc în acest an în Rusia.

Potrivit tradiției, în cadrul festivalului va avea loc retrospectiva unor pelicule de altă dată. În acest an, cinefilii vor viziona filme realizate de Ingmar Bergman, însă vor fi și alte proiecte speciale. Unul dintre acestea va fi consacrat noilor filme rusești, iar altul — actorului Bruce Lee. În program au fost incluse cinci filme cu participarea acestui actor: „Calea dragonului", „Marele șef", „Orfanul", „Jocul Morții", „Pumnul de fier".

Кинорежиссер Лотяну во время съемок фильма Табор уходит в небо - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Festivalul de Film „Întâlnire cu Rusia”: Moștenirea lui Emil Loteanu

În concurs participă 16 filme, semnate de regizori din Italia, Turcia, Noua Zeelandă, Kazahstan, Norvegia, Franța și din alte țări. Rusia va prezenta trei filme: „Spitak" de Aleksandr Kott, despre cutremurul de pământ din Armenia, „Nyu" de regizorul chinez Yan Ge, despre o tânără care își caută dragostea în Moscova, „Pasărea măiastră" de Eduard Novikov, despre viața unui cuplu familial din taigaua Iakutiei.

Din componența juriului, prezidat de producătorul italian Paolo Del Brocco (Cezar trebuie să moară”, ”Minunile”), fac parte actrița germană Nastassja Kinski („Tess"), laureată a premiului „Globul de Aur"; regizorul rus Anna Melikian („Despre iubire"); actorul american John Savage („Twin Peaks") și regizorul chinez Liang Qiao.

Juriul pentru concursul scurtmetrajelor va fi prezidat de oaspetele de onoare al Festivalului de la Moscova, actorul francez Samy Naceri, starul din seria de filme „Taxi".

La ediția de anul trecut a Festivalului Internațional de Film de la Moscova, marele premiu i-a fost acordat filmului chinez „Pasărea Ibis Roșu" în regia lui Liang Qiao.

Fluxul de știri
0