Armata siriană poate dovedi că „atacul chimic" din Siria este o înscenare - Video

© Sputnik / Yazan KalashDouma
Douma - Sputnik Moldova
Abonare
Armata siriană are dovezi incontestabile că filmul despre un presupus atac chimic în Siria a fost o înscenare. Iată ce a declarat o sursă militară pentru Sputnik.

BUCUREŞTI, 19 apr — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unei surse militare siriene, armata siriană are dovezi incontestabile că filmul despre un presupus atac chimic în Siria a fost realizat de radicali și de şefii lor occidentali pentru a le fi oferit pretextul de a ataca Armata siriană și guvernul țării.

Așa-zisul atac chimic din orașul sirian Duma a fost o înscenare realizată de radicali și de protectorii lor occidentali pentru a fi lansat un atac asupra Siriei, iar Armata siriană poate dovedi acest lucru, a spus sursa militară pentru Sputnik.

„În timp ce cercetau adăposturile teroriştilor din estul Ghoutei, Armata siriană a descoperit clădiri în care se adăposteau Căștile Albe, plătite de Regatul Unit și de Arabia Saudită. De asemenea, Armata a găsit laboratoare și facilități separate de depozitare a produselor chimice, precum și plăcuțele licenţelor din Arabia Saudită", a precizat sursa.

Centrul rus pentru Reconcilierea Părților aflate în Conflict din Siria a afirmat anterior că „toate acuzațiile din partea Căștilor Albe, precum și fotografiile și înregistrările pe care le difuzează pe reţelele de socializare pentru a prezenta presupuse victime ale atacului chimic au fost doar noi falsuri și încercări de a submina armistițiul stabilit".

Potrivit țărilor occidentale, un presupus atac chimic a avut loc pe 7 aprilie în Duma. Rusia a negat ipotezele privind o bombă cu clor care se presupune că ar fi fost lansată de forțele guvernului sirian.

Armata rusă a descris imaginile cu victimele așa-numitului atac chimic din Duma, publicate de Căștile Albe pe rețelele sociale, ca fiind false. Moscova crede că scopul acestor „intoxicări" este de a proteja teroriștii și de a justifica acţiuni externe.

O misiune a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a sosit la Damasc pe 14 aprilie, după lansarea atacurilor occidentale, pentru a face investigaţii în legătură cu presupusul atac din Duma.

Fluxul de știri
0