Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

În Marea Britanie și SUA au avut loc proteste împotriva atacurilor asupra Siriei

Abonare
În câteva orașe din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie au avut loc în același timp mitinguri împotriva atacurilor asupra Siriei din partea forțelor armate ale SUA, Franței și Marii Britanii. Urmăriți toate acestea în imaginile video.

Acțiunile de protest s-au desfășurat la New York, Oakland și Londra. Participanții la mitinguri au acuzat, în special, „atacurile ilegale și neconstituționale ale administrației Tramp asupra Siriei".

În dimineața de 14 aprilie SUA, Marea Britanie și Franța au lansat rachete asupra obiectivelor de stat care, în opinia lor, sunt utilizate pentru producerea armelor chimice. Au fost lansate peste 100 de rachete. O mare parte dintre acestea au fost doborâte de către forțele antiaeriene siriene. Forțele armate ruse nu s-au implicat, însă au urmărit toate lansările. Președintele Rusiei a numit aceste atacuri drept act de agresiune împotriva unui stat suveran, mai cu seamă că nici experții militari ruși, nici populația locală nu au confirmat faptul că anterior avusese loc un atac cu armă chimică.

Fluxul de știri
0