Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul, gata să dea bani agenților economici. Ce trebuie să facă aceștia

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 лей
Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Agenții economici pot depune cereri pentru subvenționarea creării locurilor de muncă până la 31 iulie.

CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. Agenții economici din Moldova pot depune, începând cu ziua de marți, cereri de rezervare a subvenției unice de la stat în mărime de 40 de mii de lei, pentru fiecare loc de muncă creat. Dosarele se pot depune până la data de 31 iulie prin intermediul portalului E-cerere, în adresa Ministerului Finanțelor. 

Люди в городе остановка - Sputnik Moldova
Societate
Locuri de muncă în Moldova. Decizia crucială a Guvernului de la Chișinău

Banii vor fi achitați în două tranșe, pe parcursul a doi ani. Mijloacele financiare necesare în acest scop sunt prevăzute în cadrul bugetar pe termen mediu.

Printre criteriile de eligibilitate pentru acordarea subvenției se numără: creșterea numărului de salariați cu cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate — subiecți ai subvenției să nu fie mai mic de 75 la sută din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, agentul economic nu trebuie să aibă restanțe la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

Cererile depuse vor fi înregistrate în Registrul acordării subvențiilor pentru crearea locurilor de muncă. Cererile depuse după data-limită vor fi examinate la rectificarea bugetului sau în următorul ciclu bugetar.

Potrivit unei decizii de Guvern, implementarea mecanismului privind subvenționarea creării locurilor de muncă va contribui la stimularea investițiilor şi creșterea economică, sporirea nivelului ocupării forței de muncă, creșterea plăților la bugetul consolidat, diminuarea procesului de achitare a salariilor în plic și a evaziunii fiscale.

Fluxul de știri
0