Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Moldova trebuie să-şi aleagă prietenii pornind de la interesele naţionale

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful statului s-a referit la politica externă a şi a apreciat cum ar trebui să-şi construiască ţara noastră relaţiile de parteneriat.

CHIŞINĂU, 18 apr — Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a subliniat că Moldova trebuie să coopereze atât cu Vestul, cât şi cu Estul, ţinând cont de interesele naţionale ale ţării. El a făcut declaraţii în acest sens, miercuri, în cadrul unui briefing ţinut alături de liderul belarus Alexandr Lukaşenko, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

„Suntem impresionaţi de poziţia Belarusului, care în politica externă porneşte de la interesele naţionale. Consider că Moldova trebuie să fie prietenă cu toată lumea, însă nu cu cineva împotriva altcuiva. Vom avea relaţii bune cu ţările UE, vom fi prieteni cu Belarusul, Rusia, vom fi prieteni cu Occidentul şi cu alţi parteneri, pornind de la interesele naţionale ale Republicii Moldova", a menţionat Dodon.

LIVE: Igor Dodon, în studioul Radio Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Video
Igor Dodon: Noi trebuie să fim prieteni cu toți, dar să nu ne implicăm în jocuri politice

Potrivit şefului statului, dacă este posibil să luăm anumite lucruri bune de la partenerii noştri din Vest sau din Est, trebuie să facem asta pentru ca cetăţenii Moldovei să trăiască mai bine.

Dodon i-a mulţumit de asemenea lui Lukaşenko pentru că a susţinut ţara noastră în tendinţa de a obţine statutul de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

Amintim că, potrivit sondajului „Percepţiapublicădespre Guvernare, Partide Politice şi Sistemul Electoral din Republica Moldova", mai bine de 50 la sută dintre respondenţi ar fi votat în cadrul unui referendum privind alegerea vectorului extern al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică.

Fluxul de știri
0