Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri șocante: Află cum se ”coc” peste noapte roșiile de import

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Arată impecabil însă nu au niciun gust - rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I al României, Cosmin Popescu, a explicat care este tehnologia folosită pentru a le da roșiilor de import culoarea apetisantă.

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. Din verzi se fac roșii peste noapte! Roșiile de import ajunse pe rafturile supermarketurilor din Timișoara sunt vopsite cu o super tehnologie, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I al României, citat de businessmagazin.ro.

Fiind întrebat de ce roșiile din marile magazine nu au niciun gust, deși arată impecabil, profesorul a explicat că acestea sunt crescute altfel decât cunoaștem că se cultivă, iar serele arata ca în filmele Science Fiction.

„Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o forma super intensivă, dacă discutăm de roșii care vin din afara țării, sunt crescute pe o suprafață de apă, acea cultura hidroponica, într-o formă pe care o vedem în filmele SF”, afirmă Cosmin Popescu.

Legume - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor! Iată ce substanțe conțin legumele turcești care ajung pe masa noastră

Potrivit lui, rădăcinile plantelor se află în apă și sunt stropite cu elemente nutritive și tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer. El a mai explicat că ”roșia are gust atunci când își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc în celulă acele elemente de sinteză pentru ca noi să simțim că au gust”.

Totodată, rectorul USAMVB Timișoara a dezvăluit și cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.

„De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roșii, ele se comanda cu 24 de ore înainte. Roșiile fiind încă verzi, se introduce în apa o anumita substanță care le dă acea culoare frumoasă de roșu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-și schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial„ a mai punctat profesorul Popescu.

Fluxul de știri
0