Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conflictul transnistrean: Prognoze pesimiste

© Sputnik / Miroslav RotariIon Leahu
Ion Leahu - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul membru al Comisiei Unificate de Control Ion Leahu consideră că nu ar trebui să avem mari așteptări de la noua rundă de negocieri în formatul „5+2", care ar putea avea loc în luna mai, la Roma, Italia.
Conflictul transnistrean: Prognoze pesimiste

În cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la radio Sputnik Moldova, Ion Leahu a declarat că implementarea celor patru protocoale semnate între Chișinău și Tiraspol, care prevăd soluționarea problemelor sociale, nu au nimic cu reglementarea politică și identificarea unui statut pentru Transnistria.

Această regiune, spune Ion Leahu, nu are dreptul la independență decât ceea ce i se acordă prin Legea cu privire la prevederile de bază ale Statutului Juridic Special al Localităților din Stânga Nistrului, adoptată de Parlament în anul 2005, adică la o unitate administrativ-teritorială de gradul II.

Făcând referire la structura formatului 5+2 în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fostul membru al Comisiei Unificate de Control consideră că ar trebui regândit statutul mediatorilor şi al observatorilor din acest format.

Fluxul de știri
0