Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fondator Pink Floyd: ”Căștile albe” fac propagandă în favoarea teroriștilor

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaКонцерт основателя группы Pink Floyd Роджера Уотерса
Концерт основателя группы Pink Floyd Роджера Уотерса - Sputnik Moldova
Abonare
Această organizație filantropică se declară apărărtoare a populației pașnice din Siria, politic neangajată și neimplicată în acțiunile militare, dar...

CHIȘINĂU, 17 apr — Sputnik. Rogers Waters, unul dintre fondatorii trupei legendare Pink Floyd, a adus acuzații dure mișcării ”Căștile albe”.

”Personal, cred că această organizație este una falsă, care există doar pentru a face propagandă în favoarea jihadiștilor și a teroriștilor”, a spus Waters.

Interpretul a îndemnat lumea să dea crezare investigațiilor independente.

”Ceea ce trebuie să facem e să mergem la guvernele noastre și să le cerem să nu arunce bombe peste oameni, cu atât mai mult când nu a fost făcută o anchetă în toată legea, de care este nevoie pentru a ști exact ce se întâmplă acolo”, a adăugat Waters.

Pe net, în ultimii ani, pot fi văzute tot mai multe imagini video în care apar oameni în căști albe, care salvează copii de sub dărâmături. Dar apar și secvențe în care persoane echipate în același fel regizează acțiunea, machiază protagoniștii astfel ca ei să pară răniți și le explică ce să spună în fața camerelor.  Mai mult, jurnaliștii sirieni chiar i-au surprins cu arme în mâini.

Prin aceste tehnici, se crede că este creat un fundal propice pentru aprobarea atacurilor cu rachete asupra Siriei.

Fluxul de știri
0