Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a discutat cu Merkel despre atacurile SUA asupra Siriei. Iată ce au convenit

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Angela Merkel
Vladimir Putin și Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Într-o discuție telefonică cu Angela Merkel, Vladimir Putin a calificat drept agresiune și violare a legislației internaționale operațiunea militară a SUA și aliaților lor împotriva Siriei.

CHIȘINĂU, 17 apr — Sputnik. Atacurile SUA și aliaților lor asupra Siriei reprezintă o agresiune și o violare a legislației internaționale, inclusiv a Cartei ONU, îngreunând procesul de reglementare pașnică a crizei siriene, a spus președintele rus, Vladimir Putin, în timpul conversației telefonice care a avut loc astăzi cu cancelarul german, Angela Merkel, anunță site-ul Kremlinului.

Вид на Дамаск. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Expert: Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria

Ambii lideri au subliniat importanța finalizării de către experții OPCW a unei anchete în ceea ce privește presupusul atac chimic din orașul sirian Duma. Cele două părți și-au reiterat disponibilitatea de a contribui la continuarea dialogului politic din Siria în baza proceselor de la Astana și Geneva.

Un al subiect despre care au discutat liderul rus și german a vizat procesul realizării proiectului "Nord Stream 2".

Fluxul de știri
0