Avertisment OMS: Alcoolul provoacă 7 tipuri de cancer

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că există o legatură între consumul de alcool şi dezvoltarea a şapte tipuri de cancer.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik, Doina Crainic. OMS avertizează pe site-ul oficial în legătură cu pericolul reprezentat de consumul de alcool și consecinţele negative ale acestui obicei, care poate duce la dezvoltarea cancerului.

Продажа молдавских вин - Sputnik Moldova
Societate
Sport sau alcool. Ce ne prelungește mai mult viața

Potrivit cercetătorilor citaţi de OMS, băuturile alcoolice pot cauza cel puțin șapte tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, de sân, de esofag, de gât, de ficat, oral sau de laringe. 

OMS precizează că etanolul, care afectează celulele corpului și crește riscul dezvoltării de tumori, este unul dintre principalii agenți cancerigeni din băuturile alcoolice. În plus, consumul de alcool însoțit de fumat marește semnificativ riscurile. 

Riscul de dezvoltare a cancerului creşte în funcţie de cantitatea de băuturi alcoolice consumate. Astfel, riscul de a dezvolta cancer la sân la femei crește cu 50% dacă acestea beau patru pahare de vin pe zi și cu 130% dacă beau opt pahare pe zi.

Important: Fructe și legume care ne pot proteja de cancer>>> 

De asemenea, OMS avertizează că, la nivel public, există un grad scăzut de conștientizare cu privire la legătura dintre consumul de alcool și cancer. Potrivit studiilor efectuate recent de cercetători britanici, doar de 13% dintre respondenți cunosc despre această legătură.

Fluxul de știri
0