Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Află drama pe care o trăiește Ion Luchianov, unul dintre cei mai mari atleți moldoveni

© Sputnik / Rodion ProcaIon Luchianov
Ion Luchianov - Sputnik Moldova
Abonare
Medaliat cu bronz la campionatul European de atletism din 2010, proba de 3000 de metri obstacole și participant la trei Jocuri Olimpice, Ion Luchianov este la un pas de a-și încheia cariera.
Află drama pe care o trăiește Ion Luchianov, unul dintre cei mai mari atleți moldoveni

Sportivul format în Republica Moldova, dar care reprezintă Federația Rusă de mai bine de 4 ani, nu poate evolua la marele competiții din cauza menținerii sancțiunilor aplicate atleților ruși de către federația internațională de profil (IAAF).

Situația rămâne incertă, iar la cei 37 de ani ai săi, Ion Luchianov este practic obligat să-și agațe ghetele în cui.

"Nu pot fără sport. Fac mișcare, dar deocamdată la nivel de amator. Nu mai cred că pot participa la Olimpiada de la Tokyo din 2020" a declarat Luchianov.

Chiar și în aceste condiții, atletul stabilit în orașul Kislovodsk își dorește în continuare să facă parte din lotul național al Rusiei pentru că beneficiază de susținere financiară, dar și condiții de pregătire excelente.

Reântors din cantonamentul din Portugalia, Ion Luchianov, a acordat un interviu în exclusivitate studioului Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0