Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a decis cine va coordona asistenţa externă

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede reglementarea managementului asistenței externe

CHIȘINĂU, 15 apr — Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre privind reglementarea cadrului instituțional și mecanismul de coordonare și management a asistenței externe, în contextul atribuirii competențelor de coordonare a asistenței externe Ministerului Finanțelor.

Папки с документами, фото из архива - Sputnik Moldova
Societate
Nu va mai trebui să prezentați aceste acte: Modificări importante anunțate de Guvern

"Acest proiect este o parte importantă care ține și de reforma Guvernului. Acum noi avem certitudinea că toată asistența externă va fi folosită eficient, lucru care nu se întâmpla întotdeauna, acesta și este scopul proiectului", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Documentul are drept scop asigurarea unui management financiar durabil al asistenței externe și utilizarea eficientă a resurselor disponibile. Toate acestea pentru a maximiza impactul asistenței externe pentru dezvoltarea Republicii Moldova, dar și alinierea procesului de programare a asistenței externe la sistemul național de planificare bugetară și implicit calendarul bugetar.

De asemenea, se vor depune eforturi pentru îmbunătăţirea ratei de absorbţie a sprijinului financiar extern, transparenței în procesul de gestionare a asistenței externe şi vizibilității rezultatelor obținute.Documentul prevede și eliminarea barierelor birocratice care pot tergiversa lansarea proiectelor/programelor noi.

În acest scop, vor fi excluse din procesul de coordonare a asistenței externe Comitetul Interministerial de Planificare Strategică și Consiliile sectoriale. Ministerul Finanțelor, în calitate de autoritate națională de coordonare a asistenței externe, va elabora, în termen de șase luni, Ghidul operațional privind Coordonarea și Managementul Asistenței Externe.

Fluxul de știri
0