Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SUA și aliații au lansat peste o sută de rachete în această dimineață în Siria

© REUTERS / Ford Williams/Courtesy U.S. NavyAtac militar al SUA în Siria
Atac militar al SUA în Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul SUA, Marii Britanii și Franței a fost efectuat asupra obiectivelor militare și civile de pe teritoriul Siriei.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Ministerul rus al Apărării anunță într-un comunicat de presă că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, în această dimineață, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete ”aer-sol” pe teritoriul Siriei. 

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra obiectivelor militare și civile de pe teritoriul Siriei. 

SUA și aliații săi NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața.

Destroyer Donald Cook - Sputnik Moldova
SUA și aliații lor NATO au atacat Siria

Președintele american Donald Trump a anunțat că a ordonat forțelor armate să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul și a avut în vizor ținte precise. Armata americană a fost asistată în această acțiune de forțele britanice și franceze. 

Premierul britanic Theresa May a declarat, la rândul său, că a autorizat forțelor armate britanice să efectueze lovituri coordonate și orientate pentru a ”distruge armele chimice ale regimului sirian și a descuraja utilizarea lor”.

La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că ţara sa participă la operaţiunea în curs alături de SUA şi Regatul Unit, precizând că loviturile țintesc „capacităţile regimului sirian ce permit producerea şi folosirea de arme chimice”.


Fluxul de știri
0