Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exclusiv: Serafim Urechean a decis să participe la alegerile parlamentare din 2018

© Sputnik / Miroslav RotariSerafim Urechean
Serafim Urechean - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul primar al municipiului Chișinău, Serafim Urechean intenționează să candideze la viitoarele alegeri parlamentare, preconizate pentru toamna anului curent.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Fostul primar al municipiului Chișinău, Serafim Urechean, a decis să candideze la alegerile parlamentare ordinare din Moldova, care urmează să se desfășoare la sfârșitul anului 2018.

Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitat: Serafim Urechean - Sputnik Moldova
Video
Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitat: Serafim Urechean

O declarație în acest sens a fost făcută de fostul președinte al Partidului ”Alianța Moldova Noastră” în cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik-Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.

”Voi candida la viitoarele alegeri parlamentare în calitate de candidat independent pe o circumscripție din municipiul Chișinău", a declarat Urechean.

Potrivit noilor modificări la Codul Electoral, din 2018, alegerile parlamentare se vor desfășura în baza unui sistem electoral mixt (proporţional şi majoritar) — într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională vor fi aleși 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale vor fi aleși 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Fluxul de știri
0