Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce sancțiuni economice ar putea adopta Rusia împotriva SUA

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaȘedința plenară a Dumei de Stat a Federației Ruse
Ședința plenară a Dumei de Stat a Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia intenționează să interzică importul de produse agricole, alcool și tutun din SUA și să interzică exportul de titan pentru compania americană Boeing.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Guvernul Federației Ruse va atrage investiții ale statelor care nu susțin politica Statelor Unite, se spune într-un proiect de lege care prevede adoptarea unui set de măsuri de răspuns la sancțiunile antirusești ale SUA.

Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Războiul din Siria afectează direct Moldova. Prețurile la benzină și motorină vor exploda

De asemenea, Rusia intenționează să interzică importul de produse agricole, alcool și produse din tutun, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat, Ivan Melnikov.

"Proiectul de lege prevede interdicția sau limitarea importului de produse agricole, materiei prime sau producției finite ale căror țară de proveniență este SUA sau alte state care susțin măsurile adoptate de SUA împotriva țării noastre. Este vorba de produsele alcoolice și tutun", a declarat Melnikov.

O altă măsură, inclusă în proiectul de lege, prevede interzicerea angajării forței de muncă din SUA și statele care susțin sancțiunile Washingtonului împotriva Rusiei, inclusiv a forței de muncă înalt calificate.

Rusia speră că în Siria nu se va ajunge la confruntări militare>>>

De asemenea, măsurile de răspuns ar putea viza și interzicerea exportului titanului companiei americane Boeing, materie primă necesară pentru construcția avioanelor și motorului de rachetă RD-180, pe care îl utilizează sateliții NASA și a Pentagonului.

Fluxul de știri
0