Roboții înlocuiesc profesorii. În ce țară aparatele automate predau elevilor

© Sputnik / Alexandre Ovcharov / Trecere la banca de fotografiiTestarea robotului salvator
Testarea robotului salvator - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Într-o școală din Europa doi roboți predau elevilor limbile străine și matematica.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik.  O şcoală din Finlanda pune doi roboți la catedră, în locul profesorilor. Potrivit Digi24, acesta este un proiect al autorităţilor, care-şi propun să facă învăţatul mult mai plăcut pentru elevi. Proiectul-pilot va dura un an.

Детское интерактивное шоу Звезда по имени Робо - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Unele şcoli din Moldova vor fi dotate cu seturi de robotică

Elias are doar 30 de centimetri şi este noul profesor de limbi străine din această şcoală. Are o răbdare ieşită din comun, vorbeşte 23 de limbi străine şi dansează Gangnam Style. 

„Cu ajutorul unui robot, copiii pot exersa fără să le fie teamă că fac greşeli, un robot e mai uşor de abordat”, a declaart Johanna Hemminki, directoare companie producătoare.

Robotul este echipat cu un soft care stabileşte nivelul de cunoaştere al elevilor și  îşi adaptează întrebările la nivelul fiecăruia dintre ei şi le transmite profesorilor rezultatul.

„Ideea principală este ca elevii să se implice, să fie motivaţi, activi. Elias este una dintre metodele prin care poţi aduce în sala de clasă diferite tipuri de activităţi”, spune Riika Kolunsarka, profesoară.

Elias nu e singur, mai are un coleg la fel ca el. Se numeşte Ovobot, seamănă cu o bufniţă şi este profesor de matematică la aceeaşi şcoală.

Restul profesorilor pot sta liniştiţi. Roboţeii încă nu au învăţat cum să menţină disciplina în clasă, aşa că posturile lor sunt, cel puţin pentru moment, sigure.

Fluxul de știri
0