Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Populația Germaniei crește din contul românilor, polonezilor și bulgarilor

© Sputnik / Ekaterina Tchesnokova / Accesați arhiva multimediaBerlin
Berlin - Sputnik Moldova
Abonare
Populația Germaniei crește datorită migrației din România, Polonia și Bulgaria, arată datele publicate de Oficiul Federal de Statistică și Registrul Central al Străinilor.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Creșterea populației Germaniei are loc din contul imigranților români, polonezi și bulgari, arată datele Registrului Central al Străinilor (AZR), scrie publicația The Local.

Populația urbană și rurală a Moldovei - Sputnik Moldova
Populația Republicii Moldova: Câți oameni locuiesc la țară și câți la oraș

În anul 2017, cea mai mare parte a imigranților au venit din România (85 de mii), Polonia (85 de mii) și Bulgaria (45 de mii). Din anul 2007, numărul imigranților polonezi, români și bulgari a crescut de la 919 mii, până la 2,6 milioane la sfârșitul anului trecut.

În același timp, autoritățile observă o diminuare în anul 2017 a fluxului de imigranți din statele extracomunitare, precum Siria, Irak și Afganistan.

La sfârșitul anului 2017, în Germania au fost înregistrați 10,6 milioane de străini, adică persoanele care dețin cetățenia altui stat.

În pofida faptului că numărul străinilor în Germania a crescut cu 5,8 la sută din anul 2016 — de la 10 milioane, la 10,6 milioane, astăzi se observă același ritm de creștere care a fost înregistrat în țară în anul 2013, până la criza refugiaților.

Expert: Milioane de imigranți vor invada în curând Europa și țările CSI>>>

Potrivit datelor Oficiul Federal de Statistică (Destatis), creșterea numărului imigranților în ultimul deceniu arată aportul substanțial pe care o are migrația în Germania din noile state ale UE. În anul 2017, numărul străinilor veniți din țările membre al Uniunii Europene a fost de 439 de mii de persoane.

Fluxul de știri
0