Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Juc: Donald Trump a folosit ultima ocazie în tentativa de a câștiga teren în Siria

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Victor Juc a comentat pentru studioul radio Sputnik Moldova situația din Siria în urma atacului cu rachete din această dimineață, efectuat de către Statele Unite ale Americii și aliații săi.
Victor Juc: Donald Trump a folosit ultima ocazie în tentativa de a câștiga teren în Siria

Forțele aliate ale SUA, Marii Britanii şi Franţei au lansat, sâmbătă dimineaţă, (ora 4:00 în Republica Moldova), un atac cu rachete de croazieră și rachete ”aer-sol” în Siria cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru presupusul atac chimic comis în Douma.

„Obiectivul primăverii arabe a fost debarcarea liderilor autoritari. Practic toți deja nu se mai află la putere, în afară de Bashar al-Assad, care fiind susținut de Federația Rusă, din contra câștigă terenul și după toate probabilitățile chiar va învinge opoziția susținută de occidentali. Sunt sigur că în cele ce urmează nu va fi o debarcare terestră a militarilor occidentali, mai ales că este prezentă Federația Rusă. Donald Trump va încerca să identifice o ieșire onorabilă din Siria", a declarat politologul pentru Sputnik

Potrivit lui Juc, conflictul din Siria nici pe departe nu este finalizat și nu sunt excluse diferite provocări și ciocniri armate, dat fiind faptul că acolo se pliază patru forțe interne cu interesele a șase actori internaționali.

Autor: Valeria Fortuna

 

Fluxul de știri
0