Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu a mai rămas mult: Ce se va întâmpla cu terenurile agricole

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Morcov
Alexandru Morcov - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul se pregătește pentru efectuarea unui recensământ general agricol, care se va desfășura și la nivel mondial, cu aplicarea unor tehnologii avansate.
Nu a mai rămas mult. Ce se va întâmpla cu terenurile agricole

În Moldova este examinată oportunitatea realizării recensământului populației și al locuințelor în anul 2021, care va fi urmat la scurt timp de recensământul general agricol.

Potrivit expertului Congresului Autorităților Locale din Moldova, Alexandru Morcov, recensământul general agricol este necesar pentru evaluarea situaţiei în agricultură și a modului în care sunt utilizate terenurile agricole. Această procedură nu ar trebui să fie realizată într-un mod centralizat, susține expertul, pentru că va fi dificil pentru Biroul Național de Statistică să stocheze toată informația.

Alexandru Morcov a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că realizarea recensământului agricol ar fi mai simplă prin implementarea unor sisteme informaționale în cadrul APL-urilor, cu actualizarea permanentă a datelor privind modul de utilizarea terenurilor agricole. Republica Moldova, în cadrul Rundei mondiale 2010, a efectuat Recensământul General Agricol în anul 2011 și Recensământul Populației și Locuințelor în anul 2014. Conform recomandărilor ONU, recensămintele se organizează o dată la 10 ani.

Fluxul de știri
0