Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasadorul rus la ONU, declarație șocantă despre un posibil război între Rusia şi SUA

© Sputnik / Nancy Sisel / Accesați arhiva multimediaVasilii Nebenzia
Vasilii Nebenzia - Sputnik Moldova
Abonare
Este posibil să ne aflăm în pragul unor evenimente foarte grave, ameninţările pe care le proferaţi la adresa Siriei ar trebui să ne facă pe toţi să fim foarte îngrijoraţi, a declarat ambasadorul rus la ONU.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prioritatea politică a Moscovei este evitarea unui conflict, a afirmat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, cerând Administraţiei Donald Trump să se abțină de la un atac în Siria.

În cadrul reuniunii Consiliului de Securitate ONU, Vasili Nebenzia i-a spus ambasadorului SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley, că ar trebui să fie îngrijorată, nu să amenințe.

„Ameninţările pe care le proferaţi la adresa Siria ar trebui să ne facă pe toţi să fim foarte îngrijoraţi, pe toţi, deoarece este posibil să ne aflăm în pragul unor evenimente foarte triste şi grave", a spus ambasadorul rus. "Vă cer încă o dată, vă implor, să nu aplicaţi planurile pe care le pregătiţi în prezent pentru Siria".

Aviones de las Fuerzas Aeroespaciales de Rusia en la base siria de Hmeymim - Sputnik Moldova
Se vrea într-adevăr stârnirea celui de-al Treilea Război Mondial? Vor ataca SUA?

Șocul a venit însă după reuniunea Consiliului de Securitate, când ambasadorul Rusiei a răspuns unei întrebări foarte insistente — dacă există riscul unui război între Statele Unite şi Rusia.

"Din păcate, nu putem exclude nicio posibilitate, deoarece am văzut mesajele care vin de la Washington — sunt foarte războinice", a răspuns Nebezia.

Dar, a precizat diplomatul rus, „Prioritatea urgentă este evitarea riscului izbucnirii unui război".

"Americanii ştiu că noi suntem în Siria, aş vrea să existe discuţii prin canale specifice pentru a evita evoluţiile periculoase", a comentat Nebezia, "Riscul escaladării crizei este mai mare decât spaţiul Siriei, întrucât armata noastră este acolo… deci, situaţia este foarte periculoasă", a atras atenţia Nebezia, transmite Mediafax, preluând surse internaționale.

Fluxul de știri
0