Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Te iau fiorii: Brigada Fulger, împotriva celei mai violente grupări criminale din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariFotografie simbol: Luptător al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger”
Fotografie simbol: Luptător al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger” - Sputnik Moldova
Abonare
Doi tineri, înarmați cu arme de foc, atacau violent oamenii din Capitală cărora le luau banii și bijuteriile. Victimele erau alese din rândurile doamnelor în vârstă mai înstărite de către o femeie care făcea parte din acest grup criminal extrem de violent.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Polițiștii și procurorii din Chișinău au documentat activitatea unui grup criminal extrem de periculos, specializat în tâlhării și jafuri.

Poliția Capitalei anunță că în data de 9 martie a avut loc un atac armat la un schimb valutar din sectorul Botanica al Capitalei. Atacatorul a fost înarmat cu un pistol și a amenințat casierul, solicitând banii din mașina de casă şi control. Ulterior, individul a fugit de la locul faptei într-o direcție necunoscută, după ce operatorul a activat butonul de alarmă.

În urma măsurilor speciale de investigaţii şi urmărire penală, în data de 17 martie, acesta a fost reţinut de poliţişti cu sprijinul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială "Fulger" pe o stradă din Capitală. Individul s-a dovedit a fi un tânăr de 22 de ani, anterior judecat pentru infracţiuni similare. Asupra lui a fost depistată şi ridicată o armă de foc, o cagulă şi cartuşe care ar fi fost folosite la comiterea atacului. Arma urmează a fi suspusă unei expertize balistice la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP. Actualmente el este plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Militarii din Grupul 10 Forțe Speciale al Armatei SUA, în Moldova. Iată cine i-a chemat>>>

În cadrul investigaţiilor s-a mai stabilit complicitatea individului în alte două jafuri comise pe teritoriul sectorului Râșcani împreună cu alți doi membri ai grupului. Astfel la data de 21 martie a fost reținut alt complice, care s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 23 ani, anterior judecat pentru infracțiuni similare şi o doamnă care avea un rol de identificare a potențialelor victime.

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, bănuiţii au atacat violent o femeie de 64 de ani, deposedând-o de bani și bijuterii din aur în valoare totală de peste 113 000 de lei. Ulterior, indivizii au jefuit o altă femeie cu vârsta de 46 de ani, de bani şi bunuri de preţ în valoare de peste 24 600 de lei. Cazurile au fost înregistrate în sectorul Râşcani al Capitalei, fiind comise în perioada ianuarie-martie curent. Bănuiţii locuiau temporar în Capitală, iar în urma percheziţiilor autorizate poliţiştii au depistat unele bunuri materiale sustrase. Ei riscă închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

Fluxul de știri
0