Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Siriei: „Orice acțiuni occidentale vor spori instabilitatea în regiune”

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaBashar Al-Assad
Bashar Al-Assad - Sputnik Moldova
Abonare
Bashar al-Assad a declarat că orice acțiuni din partea Vestului împotriva Damascului vor conduce la destabilizarea situației în regiune, potrivit Televiziunii de Stat siriene.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. "Cu fiecare victorie obținută pe teren, vocile unor state occidentale sunt în creștere și acțiunile sunt intensificate în încercarea lor de a schimba cursul evenimentelor… aceste voci și orice acțiune posibilă nu vor contribui decât la o creștere a instabilității în regiune, amenințând pacea și securitatea internațională", a spus Assad.

US President Donald Trump speaks during a meeting Republican Congressional leaders about tax reform at the White House in Washington, US, September 5, 2017. - Sputnik Moldova
Trump: Precizări cu privire la atacul SUA asupra Siriei

Anterior, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că Rusia trebuie să "fie gata" pentru lansarea de rachete în Siria, în timp ce SUA continuă să afirme că guvernul sirian se află în spatele unui presupus atac chimic de sâmbătă.

Pe 7 aprilie, mai multe instituții media, citând militanți sirieni, au acuzat Damascul că ar fi efectuat un atac cu arme chimice în orașul Douma, situat în estul Ghoutei.

SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla>>>

Ministerul rus de Externe a spus că scopul informațiilor nefondate despre presupusele atacuri chimice a fost acela de a asigura acoperirea teroriștilor și de a justifica folosirea forței militare împotriva președintelui sirian Bashar Assad.

Fluxul de știri
0