Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump bate în retragere? Ultimul mesaj pe Twitter pentru Moscova

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisPresident Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017.
President Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american Donald Trump vine cu un nou mesaj pe pagina sa de Twitter, după mesajul către Rusia privind decizia de a lansa rachete în direcția Siriei.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Donald Trump a scris pe pagina sa de Twitter că relațiile actuale dintre SUA și Rusia sunt mai proaste decât pe vremea Războiului Rece.

Totodată, el menționează că nu există motive întemeiate pentru asta și se întreabă dacă este cazul să fie oprită cursa înarmărilor.

„Relația noastră cu Rusia este mai gravă decât a fost vreodată, inclusiv din perioada Războiul Rece. Nu există niciun motiv pentru asta. Rusia are nevoie de ajutor pentru economia ei, ceea ce ar fi foarte ușor de făcut și avem nevoie ca toate națiunile să colaboreze. Să oprim cursa înarmărilor?”, a scris președintele SUA pe pagina de socializare.

Într-un mesaj precedent pe Twitter, președintele american Donald Trump a scris că vor urma lovituri asupra Siriei și a prevenit Rusia să fie gata.

La rândul său, Moscova a răspuns, prin purtătorul de cuvânt al MAE, că rachetele „inteligente" ale SUA, despre care vorbește președintele Donald Trump, ar putea distruge toate probele legate de utilizarea armelor chimice în Siria.

"Rachetele inteligente ar trebui să zboare în direcția teroriștilor, nu a unui guvern legal, care de câțiva ani luptă cu terorismul internațional pe teritoriul său", a scris Zaharova pe Facebook.

Trump anunță noi atacuri în Siria: „Rusia, fii gata!">>>

"Inspectorii OPCW au fost preveniți că acum rachetele inteligente vor distruge toate dovezile legate de utilizarea armelor chimice? Sau toată această stratagemă urmărește ștergerea oricăror urme cu ajutorul atacurilor cu rachete inteligente, pentru ca inspectorii internaționali să nu mai găsească nicio dovadă?", a adăugat ea.

Fluxul de știri
0