Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump anunță că va ataca: „Rusia, fii gata!”

© AFP 2024 / NICHOLAS KAMMDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american Donald Trump a scris pe pagina sa de Twitter că loviturile asupra Siriei vor urma și a prevenit Rusia să fie gata.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Președintele american Donald Trump a scris pe pagina sa de Twitter că vor urma lovituri asupra Siriei și a prevenit Rusia să fie gata.

„Rusia promite să doboare toate rachetele trase în direcția Siriei. Fii gata, Rusia, pentru că ele vor veni, drăguțe și noi, și "inteligente!", a scris Trump.

​Declarația vine după anunțul din 9 aprilie al președintelui american, când Trump a declarat că administrația sa va lua o decizie majoră în următoarele 24-48 de ore privind răspunsul Statelor Unite la atacul cu arme chimice din orașul sirian Douma.

La începutul acestei zile, mass-media au sugerat că Trump și consilierii săi au în vedere un răspuns militar "puternic" la presupusa folosire a bombei cu clor, considerându-l singura cale credibilă de descurajare a altor atacuri chimice. Agenția turcă de știri Yeni Safak a declarat, citându-l pe savantul în relații internaționale Zakariye Molahafci, că SUA a desemnat 22 de obiective în Siria, inclusiv cu militari ruși.

Fluxul de știri
0