Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Doi pretendenți la cârma orașului Bălți. Cine sunt aceștia

© Sputnik / Miroslav RotariМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți urmează să înregistreze doi candidați pentru funcția de primar a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova Preşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie Bălți, Igor Mozgovoi.
Doi pretendenți la cârma orașului Bălți.Cine sunt aceștia

Este vorba de candidatul Partidului socialiștilor, Alexandru Usatâi, și Arina Spătaru, care reprezintă Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Igor Mozgovoi a mai precizat că, în cazul candidatului Partidului socialiștilor, Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți urmează să primească un aviz din partea Autorității Naționale de Integritate.

Potrivit legislației, ANI eliberează, în termen de 15 zile lucrătoare, certificate de integritate, la solicitarea motivată a conducătorilor entităților publice care candidează pentru ocuparea funcțiilor publice eligibile. Termenul în care poate fi solicitată înscrierea în cursa electorală expiră la 19 aprilie.

Orașul Bălți a rămas fără primar după ce, acum câteva luni, fostul primar Renato Usatîi și-a dat demisia. 

Fluxul de știri
0