Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia și Turcia ar putea fi o alternativă la promisiunile făcute de UE Republicii Moldova

Dumitru Avram
Dumitru Avram - Sputnik Moldova
Abonare
Ar putea oare Republica Moldova, printr-o bună relație, pe toate planurile, cu Rusia și Turcia, să suplinească ceea ce a fost promis de Uniunea Europeană. La această întrebare a răspuns jurnalistul român Dumitru Avram, fost deputat și actual comentator de politică externă.
Rusia și Turcia ar putea fi o alternativă la promisiunile făcute de UE Republicii Moldova

Dumitru Avram menționează că Turcia este una dintre marile puteri regionale, cu o penetrare economică la nivel multicontinental, creșterea economică sub conducerea lui Erdogan fiind formidabilă și reală. Rusia și Turcia reprezintă un pol de putere major, pe toate planurile.

"Este foarte interesantă această mișcare pe care Republica Moldova ar putea s-o facă, deoarece actualmente Turcia este o mare putere economică și să nu uităm că întotdeauna a jucat cinstit, a fost corectă cu partenerii. Cred că Turcia va fi o alternativă importată pentru economia Republicii Moldova, mai ales că și relațiile dintre Moscova și Ankara acum funcționează foarte bine" susține Dumitru Avram.

Fluxul de știri
0